"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

esmaspäev, 10. märts 2014

Iisaku Gümnaasium

Täna varahommikul suundusime vapralt Iisakusse. Juba pimedas alustasime sõitu ning nägime ilusat päikesetõusu.

Jõudsime sihtpunkti tund enne lavale astumist. Seekord olime esindatud vähendatud koosseisuga, sest üks peakorraldajatest, Teele, oli haigeks jäänud ning seetõttu sai ta liituda meiega taas alles järgmisel päeval. Kuna ka Madisel oli täna väga kiire tööpäev, siis meeskond oli vähenenud kümne liikmeni. Esimest korda oli seekord meiega kaasas ka kaks uut team'i liiget – Sirle ja Kristiina.

Iisaku kooli jõudes oli koheselt tunda sõbralikkust, mis kiirgas nii õpilastest kui ka kooli personalist. Kui kõik tuuriga seotud vidinad said üles seatud, alustasid meie toredad nohikud päevakavaga. Programmeerimise laboris tehti järjekordselt päevaga algust kasutades Kodu Game Lab'i. Oli näha, et lastele see tund väga meeldis. Seda kinnitab fakt, et mõned neist soovisid isegi tundide lõppedes arvutiklassis oma teadmisi antud programmi kohta arendada.

Riistvara labori eestvedajad – Arnold ja Uno – olid hämmingus sellest, kuidas 6. ja 7. klassi õpilased nii asjateadlikult oma kogemusi seoses arvutitega oskasid jagada. Juba sellises noores vanuses olid nii mõnedki neist kursis arvutite kokkupanekuga. Antud labori juhtide sõnul oli sama näha ka teiste klasside puhul, mispärast oli tundide rohke päev üdini positiivne.

Tarkvara asjatundjad näitasid lastele nii mõndagi. Palju olevat tekkinud vaidlusi teemal Windows 7 vs Windows 8, kuid nagu öeldakse – vaidluses selgub tõde. Päeva lõpus toimus ka viktoriin, kus esitati tarkvara teemalisi  küsimusi. Kuna vastajate hulgas esines suur konkurents, võis järeldada, et lapsi antud teema huvitas ning nii mõndagi tarka ka kõrva taha pandi.

Kokkuvõtvalt võib tõdeda, et Iisaku Gümnaasium oli üks tore ja sõbralik koht, kus lapsed olid motiveeritud ning soovisid saada osa kõigest sellest, mida pakkusime. Usume, et suutsime järjekordselt täita oma eesmärgi - tekitada lastes huvi IT ja tehnika vastu.

Autofänne leidub igalpool

Tarvara laboris

Tantsimine Xbox One´iga meeldib kõigile

Ka meeskond sai peale väsitavat päeva tantsima


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar