"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

kolmapäev, 4. märts 2015

Uued nohikud said rattad alla

Tänavusel Geeks on Wheels tuuril käivad nohikud Haapsalus, Toril, Raplas, Valgas, Kanepis, Aegviidus. Esimene päev, mis väsitas nohikuid meeletult, on juba möödas. Sel tuuril on meil meeskonnas kaks uustulnukat, Kirsti Tagam ja Justin Hein. Nad räägivad meile lähemalt, mida kujutab endast üks Geeks on Wheels tuuri eeltöö ning muljetavad enda esimesest külastatud koolist, Haapsalu Põhikoolist.

Justin:
Tuuriks valmistumine oli pikk protsess - tuli välja mõelda, mis oleksid need õpilasi paeluvad teemad, millest neil tegelikult ka kasuks oleks. Otsustasime rääkida OneDrive'i pilveteenusest, mis ühendab nii fotode ja failide kui ka OneNote'i märkmete koosajastamist arvutite vahel.

Nii said ka vahvad noored Haapsalust teada, kuidas oma telefoni piltidest kergelt varukoopiat teha ning kuidas klassiga ühiselt samaaegselt konspekte luua, muuta ning sinna OneNote'is pilte ning muud meediat lisada. Tore oli näha, et Haapsalu Põhikooli õpilased ja ka õpetajad olid väga huvitatud, kuidas oma elu ja õppimine mugavamaks teha.

Kokkuvõtvalt:
Valmistumine tuuriks ei ole kohe üldse lihtne ja kiire protsess. Leidsime, et OneDrive, OneNote, Excel Power Query ning QR - koodi lugeja on õpilastele samas tarvilikud kui ka meelelahutavad rakendused, mida esitleda. Nii ka tegime ! Õpilased tunnistasid, et OneDrive kui pilveteenus, mis ühendab fotosid ning faile, on neile juba tänasel päeval vajaminev rakendus. Justin ja Kirsti päästsid nii mõnegi elu, andes laste nutividinatele lisamälu, õpetades hoidma asju pilves. Ka OneNote sai positiivset tagasisidet, näitasime kuidas klassiga ühiselt samaaegselt konspekte luua, muuta ning sinna ka pilte lisada. QR-koodi lugeja rakendus ning Power Query Excelis vaimustasid lapsi selle ülimas astmes. Eriti meeldejääv oli, kui vahetunnis tuli õpetaja oma isikliku sülearvutiga ning palus ka eraldi abi OneDrive'i ja OneNote'i kasutamiseks - tundsime, et oleme tõesti kasulikud ja mitte vaid noortele. Tore oli näha, et Haapsalu Põhikooli õpilased ja ka õpetajad olid väga huvitatud, kuidas oma elu ja õppimine mugavamaks teha.