"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

kolmapäev, 23. jaanuar 2013

Türi Ühisgümnaasiumis

Unised nohikud asusid hommikul vara Vändrast Türi poole teele, et läbi viia järjekordne infoküllane päev ja täita uute noorte IT huviliste päid IT tarkusega.

Kõigile huvilistele olid vaatamiseks/katsumiseks väljas meil kaasas olnud uusimas nutitelefonid ja tahvelarvutid. Viisime läbi ka riistvara labori, kus osalenud õpilased olid teemast väga huvitatud ja küsisid ka asjalikke küsimusi. Samuti sai jalga keerutada ja oma sportlikud oskused proovile panna Kinecti mängudes.

Päev oli edukas. Oleme peale kuute päeva ning kuute erinevat kooli küll väsinud, kuid õnnelikud. Loodetavasti sai nii mõnigi noor innustust ja kasulikku infot ning oskusi :)

Nohik oma pesas

Geekmobiilid

Õpilased seadmetega tutvumas

Riistvara labor

Aktiivsetele jagatakse ka auhindu

Supreme Champion: Kätlin Lindimäe
Worthy Adversary: Greeta Roosileht
Maybe Next Time: Kelly Martin

teisipäev, 22. jaanuar 2013

Üliäge videokokkuvõte Jõgevalt

Meie superlahe videomontaaž Jõgevalt on nüüd teie ees: 

Vändra Gümnaasiumis

Vändra Gümnaasiumis on päev alanud. Väga ootamatult sealjuures. Hommik algas 8.40 kui Madis jooksis kööki ja teatas, et meil on viie minuti pärast sissejuhatus ning jooksis sama kiiresti välja. Tema selja taga kinni langevat ust jäid piidlema neli unesegast nägu. Meil võttis oma paar minutit ikka aega, enne kui aru saime, et ta ei teinudki nalja.

Aga nüüdseks oleme ennast kahte klassiruumi üles seadnud ja noored liiguvad nagu Jaggerid ;) Esimene riistvara labor ja hommikune imtro on möödas, kella poole kolmest läheb käima Dance Central turniir ja huvilisi on rohkem kui väike klass ühe vahetunni jooksul mahutada suudab. Aga saame hakkama!

Riistvara labor

Huvilisi on palju

Õpilased tehnikaga tutvumas

Kinect on hitt

Noored IT huvilised hoos

Meil boksivad isegi väiksed tüdrukud :)

Onu Uno õpetab lastele uue Windowsi kasutamist

Õpilased on süvenenud Windows 8 nutitelefonidesse

Tegevust jätkub kõigile

Supreme Champion: Sandra Roosimäe
Worthy Adversary:   Kris Pihelgas
Maybe Next Time:     Orm Klamp

esmaspäev, 21. jaanuar 2013

Tänapäeva noorus..

Tahame tänada kõiki kalleid Haapsalu koolinoori, kes olid nii armsad ja muretsesid meie heaolu pärast, ning panid (peaaegu) kõigile meie demo-telefonidele äratuskellad. Ka meie oleme alles noored ja nutikad, teie kella neljane üllatus hommikul läks kahjuk nurja, aga plusspunktid proovimise eest! :)

Päev Haapsalus

Päev on täies hoos! Xboxid on soojad, tabletitel näpujäljed peal ja õpilaste pead IT tarkust täis. Geeksid on söönud ja pakatuvad energiast. Valmistame ette järjekordset Kinecti võistlust.  

Fun is that way

Päevakava algas tavapäraselt. Vaatasime üle ruumid, seadsime üles tehnika ja tegelesime organisatoorsete küsimustega. Kui kell lõi 10, oli aeg alustada sissejuhtava osaga, kus õpilased said teada kes me oleme, kust me tuleme ja mida me siin üldse teeme. Peale seda suundusid enamus riistvara laborisse arvuti sisemust uurima ja Windows 8 installeerimisega tutvust tegema, kuid inimesi jätkus ka seadmetega tutvumiseks ja Kinectiga mängimiseks.

Tehnika poole pealt on meil üles seatud 4 tabletit/ultrabooki, 6 uhiuut nutitelefoni ja 3 Xboxiga mängimise kohta. Kinecti on võimalik katsetada nii all fuajees kui ka üleval suuremas klassis, kus lisaks Kinectile on üles seatud ka tavaline pultidega Xbox Halo 4 mängimiseks. KHK õpilased olge julgemad ning tulge Xboxi mängima :)...Xbox seisab fuajees vahepeal isegi tühjana.

Kinect on vaba!! Kõik MÄNGIMA

Kui fuajees on inimesed veidi tagasihoidlikumad, siis teises ruumis käib mängimine täies hoos. Keerutatakse hoogsalt puusi ja nii mõneski pealtnäha tagasihoidlikus õpilases on avaldunud tõeline tantsulõvi. Kinect ja Dance Central teevad imesid :)


Kinecti võistlus kogub tuure

Tantsulõvid hoos

Huvilisi on palju

Õpilased on rahul

Halo 4

Fuajees ei lasta ka Kinectil kaua puhata

Õnnelikud võitjad

Uus nädal algab

Jõudsime edukalt Haapsalu Kutsehariduskeskusesse, kus me veedame mõnusa päeva :)

Teekond algas nohikutel juba varahommikul, kui kella 5 paiku helisesid äratuskellad ja rõõmsalt voodist välja hüpati, et peale kiiret kehakinnitust karge talveilma kätte asju autodesse laadima suunduda. Peale meeleolukat sõitu libedatel teedel jõudsime ilusti Haapsalu Kutsehariduskeskusesse ja lõbu võib alata :) 

Geeks on wheels on teel Haapsalu Gümnaasiumi

Haapsalu KHK ees