"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

esmaspäev, 9. märts 2015

Rapla Ühisgümnaasium

Rapla Ühisgümnaasium.


Täna käisime Rapla Ühisgümnaasiumis. See oli meie tuuri esimese poole viimane sihtkoht.
Tegemist oli esimese suurema kooliga sellel tuuril.

Õpilased olid väga tegusad ja kaasarääkivad. Tarkvara laboris oli esimest korda tuuri jooksul klass, kes teadis juba nii mõndagi kõikidest tutvustatud programmidest. Sellegipoolest, olid nad meeldivalt üllatunud, et palju uut on veel õppida. Tarkvara laboris räägitakse õpilastele QR-koodidest, OneNote-st ning OneDrive-st. Õpilased saavad ise QR-koodi skaneerimist proovida. Kellel pole nutitelefone saavad kasutada demolaua seadmeid. Paljud lapsed nägid ruutkoodi esmakordselt. OneNote on hea vahend õppimiseks ning konspekteerimiseks. Selle kasutamine lihtsustab oluliselt grupitöö tegemist ning aitab kontrolltöödeks õppimisel.

Robootika laborist on alati kuulda rõõmsaid kilkeid tunni lõpu poole, kui saadakse robotid liikuma ja kood toimima. Õpilased on alati väga elevil kui tund algab. Labor on jaotatud kaheks: esimesel pool on tutvustav loeng, kus räägitakse üldiselt programmeerimisest ning teisel poolel pannakse koodi abil robot liikuma.

Riistvara laboris võetakse lahti arvuti. Paljud õpilased juba teadsid, kus asub arvutis kõvaketas ja eemaldasid selle raskusteta. Laboris räägitakse ka täpsemalt, mis on helikaart ja  videokaart. Labori lõpus saavad õpilased oma mälu proovile panna, klaviatuuri kokku pannes.

Aulas, kus viiakse läbi kõige lõbusamat laborit, saab mängida Xboxiga ja Oculus Riftiga. Õpilased on suures vaimustuses Oculusest, mis annab võimaluse kogeda 3D maailma. Spetsiaalsete prillide abil saab sõita ameerika mägedel, mis kulgeb üle laavajõgede. Xbox on alati populaarne olnud, nii ka seekord. Mängitakse enamasti "Just Dance" tantsumängu ning päeva lõpus toimub võistlus.


Päeva lõpuks on õpilased rõõmsameelsed ning ootavad meid huviga taaskord külla. Sellisest positiivsest keskkonnast on alati natuke kurb lahkuda. Ka õpetajad veetsid Xboxi võistluse meiega koos, elades oma õpilastele kaasa. Rapla Ühisgümnaasiumist tuli meiega kaasa suurepärane elamus ning rõõmus meel. 

Nohikud käisid Tori Põhikoolis

Tere!

Tori Põhikoolis käivad väga aktiivsed lapsed. Mitmed õpilased käisid peale meie tuuri laboreid ka kergejõustiku võistlustel ja olümpiaadidel.


Kooli jõudsime kohale koos koolibussiga. Õpilased bussis juba uurisid, mis värk on.
Teise päeva eel on laborit läbiviivad tudengid positiivselt meelestatud, sest on kindlam tunne minna töötube tegema.

Toris selgus, et kõige põnevam asi aulas on siiski Oculus Rift. Järjekord sellega mängimiseks venis peaaegu ukseni. Õpilased panid oma nime kirja mitu korda järjest, et saaks ikka uuesti ja uuesti mängida. Ega Xbox väga alla ei jäänud. Enne suurt tantsuvõistlust korraldasime ka ühistantsu, mis õpilastele väga meeldis. Otsustasime, et peaks igat päeva alustama suure ühistantsuga, et kõik lapsed ennast liigutada saaksid.

Tori Põhikool jääb nii mõnelegi tudengile südamesse, sest nii õpilased kui ka õpetajad olid väga lahked ja vastuvõtlikud. Lapsed elasid südamest kaasa kaasavõistlejatele Xboxi võistlusel.

Byee.