"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

esmaspäev, 17. märts 2014

Geeks on Wheelsi rattad on selleks korraks veeremise lõpetanud



Kuus päeva Eestimaa pinda vallutada on selleks korraks läbi saanud. Läbitud kilomeetreid sai hulga, naerul suid aga kordi rohkem. Geeksid viskavad särgid pesumasinasse ja edasi juba varna. Pöördutakse tagasi igapäevaste kohustuste juurde – kes tööle, kes kooli ja kes mõlemat.
Varajased ärkamised saavad selleks korraks otsa, hommikused päikesetõusud jäävad enamikul edaspidi ehk nägemata, vägevate BMW-dega mööda Eestimaad tiirutamine jääb eredaks mälupildiks, kes roolida sai, see võib veel läbi unegi mööda sirget sihtkohta põrutada.
Kogu üritust ei oleks niivõrd suurejooneliselt (eks ta suurejooneline oli, läbitud kilomeetreid sai 1300 ja pealegi, külastatud väikekoole kokku kuus) teha saadud, kui õla ei oleks alla pannud järgmised toetajad:

Suur AITÄH:

Microsoft Eesti – Aitäh, et meie üritusele õla järjekordselt alla panid ning talusid oma ruumides meie pidevat sibimist ja edasi-tagasi sagimist.

United Motors – Aitäh, et juba järjestikusel kolmandat korda olete andnud meile pilku tõmbavad BMW-d, millega Eestimaa teid vallutada.

Microsoft User Group Eesti – Aitäh, et aktiivsed noored on ürituse edukusele rõhudes käed ja jalad külge pannud, rutanud appi siis, kui seda vaja on, aidanud nii jõu kui nõuga.

Olerex – Aitäh, et BMW-de paagid ringi vuramiseks korralikult täidetud said. Läbitud kilomeetreid ei saaks me nõnda uhkelt reklaamida, kui neid olemaski poleks olnud. Aitäh, et janulised neljarattalised igal vajalikul korral juua said.

Saku – Aitäh, et juba kolmandat korda meie suud niiskeks oled aidanud kasta, kui pikast seletamisest suu kuivaks on muutunud. Valikuvõimalus on aidanud igal soovijal endale meelepärane leida ning soovitava järele käe just sobival hetkel sirutada.

Nokia – Aitäh, et oled varustanud meid erinevate ja silmatorkavalt värviliste seadmetega. Et oleme saanud õpilastele tutvustada erinevaid turul olevaid valikuvõimalusi nende konkreetsete näitajatega. Et huvilised on saanud käe külge panna ning tutvuda seadmega nii, nagu seda igaüks meist tegema peaks – ikka ise eksperimenteerides.

IM Arvutid – Aitäh, et saime õpilastele ja ka õpetajatele tutvustada Apple’i seadmeid, et huvilised said nendega sina peale ning ka ise järele katsuda, millega siis ikkagi täpsemalt tegu on.

HTC – Aitäh, et huvilised said tutvust teha erinevate HTC toodetega ning neid ka ise proovida.

Elisa – Aitäh, et meeskond sai kiiret internetti tarvitada just seal, kus parajasti viibiti. Tänu nobedale kiirusele said videod kärmesti üles laaditud ning toimetused võrgus ka kõigil tehtud.

SEBE – Aitäh, et Tartus ja mujal resideerinud meeskonnaliikmed said sõita vajalikku sihtkohta ning ka tagasi.

Selver – Aitäh, et võimaldasite meil kokku kuhjata vajaliku toidukraami Selverist, et osalistel tee peal olles või parajasti puhkepausi nautides midagi head hamba alla kahmata oleks.

Sertifitseerimiskeskus – Aitäh, et ürituse õnnestumisele kaasa aitasite ning õla alla panite.

Photopoint – Aitäh mitmekülgsete arvutit puudutavate meenete eest, mille õpilased soojalt vastu võtsid.

Tehnikamaailm – Aitäh, et võistlustel osalenud said auhinnatud Tehnikamaailma tellimustega. Et huvitavad teadus- ja tehnikalood huvitatud lugejani jõuaksid.

Nortal – Aitäh noorte vilgast mõttetegevust soodustava toetamise eest.

ITL – Aitäh erinevate meenete eest, mida usinalt lastele jagada saime.

Personaalsed tänud: 

Suur aitäh Aigarile, tänu kellele saime jäädvustada selle tuuri erinevate huvitavate nurkade alt, kes andis meile kasutamiseks GoPro, millega tegemised jäädvustada saime.

Aitäh Raidole, kes võimaldas meil autode vahel sidet mugavalt ning suurte kulutusteta pidada, selleks walkie-talkieseid välja andes. 

Aitäh Aigarile, kes meid keerulise kiire murega vastu tuli ning aitas meil trükkida särkidele kõik logod ja seda enneolematult kiire etteteatamise ja töö teostamise ajaga.

Geeks on Wheels on selleks korraks läbi.

Suured tänud lähevad koolidele, mida tänavu külastasime. Personal kohapeal oli lahke ning abivalmis, pakuti öömaja ning kõhudki said täis. Uhked BMW-d lubati lausa kooli ette parkida, et ikka iga silm ja kulm teaks ja näeks, et koolimajas miskit huvitavat toimumas on.

Aitäh Leisi Keskkool, Virtsu Kool, Viljandi Kesklinna Kool, Iisaku Gümnaasium, Haanja Kool ja Võru Kesklinna kool! Kõige suuremad tänud lähevad usinatele õpilastele, kes nii iseennast kui ka meid kogu päeva vältel tegevuses hoidsid, oma entusiasmi ning uudishimu üles näitasid.

Tugev käepigistus ja pehme pai meie meeskonnale: Teele, Liisi, Kethmar, Oliver, Madis, Jürgen, Toomas, Inna, Kristiina, Sirle, Uno, Arnold, Mihkel ja Mikk.
Samuti lähevad tänu aktiivsetele MSP-dele ning teistele MUGi liikmetele, kes projekti panustasid.
Hoia ennast meie tegemistega kursis: hakka meie sõbraks ja leia meid kodulehelt.

Iga kooli huvilised võivad pildimaterjali leida siit.