"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

kolmapäev, 30. september 2015

Jäneda ja lõpp

Märkamatult ongi jõudnud aeg selle tuuri viimase kooli juurde. Jäneda Kool paistis silma erilise aktiivsuse poolest. Mainimata ei saa jätta hommikuputru! Midagi pole teha: pole ilusamat algust päevale kui korralik portsjon maitsvat putru. Seda panime ka teisteski selle nädala koolides tähele: hommikupuder teeb päeva automaatselt heaks!

Tuuri lõpuks sooviksimegi kõik tänada kõiki koole selle eest, et meid kutsusid ja soojalt vastu võtsid. Suur tänu Keila Kool, Kuressaare Gümnaasium, Järvakandi Kool, Parksepa Keskkool, Lähte Ühisgümnaasium ja Jäneda Kool!! Samuti täname sponsoreid ning kõiki teisi, kes Geeks on Wheelsi tuuri võimalikuks tegid. Kuid üle ega ümber ei saa ka meie armsatest nohikutest, kes kõik võtsid oma vabast ajast ja tahtest hetke, et käia mõned koolid läbi ning tutvustada tehnoloogiat.

Kirsti - peakorraldaja
Pille-Riin & Madis - riistvara labor
Keidy & Uno - tarkvara labor
Ulf & Mihkel - programmeerimise labor
Enelin - Xboxi tantsitaja
Andres - demolaua järelvalve ja nõustamiskeskus
Arnold - Oculus Rifti tutvustaja
Lauri - fotograaf
Kadri - blogipidaja, jooksvate probleemide lahendaja

Nende ilusate sõnadega lõpetame selleks korraks. Taas on nohikud liikvel kevadel, millal külastatakse  järgmisi koole.
Nägudeni!

Lähte

Ja olemegi Lähtes, teisel pool Tartut! Siin ootasid meil Lähte Ühisgümnaasiumi 7-9. klassid. Neil oli sama programm, mis koolides üldiselt. Vastuvõtt oli taaskord soe, mis väljendus ka palava aulaga, kus temperatuur oli laes ja hingatavat õhku vähe, kuid see probleem sai lahendatud.

Kuna Nohikud Ratastel on MTÜ ehk mittetulundusühing on meil vaja sponsoreid, et oma head eesmärgid teoks teha. Nende ülesanne on kõige tähtsam: meid kohale toimetada, toita ning ka õpetatavatele veidi moosimiseks meelispalasid leida. Kohale sõidutab meid United Motors ning toidab Hesburger. Üldise nänni lauas leidub erinevaid kleepse #mvaclub'i  (Microsoft Virtual Academy) poolt, samuti komme T-piletilt, pastakaid Helmesilt ja Hesburgeri helkureid. Erinevates laborites leidub näiteks Infotehnoloogia Kolledži torusalle ja helkureid, mälupulki, Transferwise'i šokolaade, ka LHV helkureid ja šokolaade, erinevaid tasse ja T-särke, lendavaid taldrikuid, Tartu Ülikooli ja Skype'i nutipastakaid ning palju muudki. Demolaua täidab tehnikaga Microsoft ja IM Arvutid.


Seega on palju inimesi ning ettevõtteid selle ürituse taga. Aga aeg pole veel jõudnud pika õnnest nutva tänukirjani, vaid selle tuuri viimase kooli - Jäneda Koolini!

esmaspäev, 28. september 2015

Parksepa

Pärast pikka nädalavahetust saavad taas nohikud mõnes koolis lastele ja noortele IT-valdkonna salakäike paljastada. Seekord maandusime Parksepa Keskkoolis. Tegemist oli äärmiselt kunstilise kooliga: MS Paint programmiga Facebooki joonistusmängu tarbeks nohikute joonistamine lõi aulas laineid ning nii mõnedki talendid salvestasid nuhvlis joonistatud taiesed nohikute demo-seadmetesse. Lisaks oli terve päeva kuulda vaimustavat lõõritamist, vahel ka samal ajal vapustavaid tantsuliigutusi näidates. Sel hetkel, kui lava nohikute Xboxi kolast vabanes, tassiti sinna trummikomplekt.

Kui rääkida täpsemalt riistvara laborist, siis ei saa mainimata jätta lapsepõlves mängitud kirurgimängu. Klass on üldiselt ümberehitatud keskse operatsioonilaua ümber, mille peal on kas juba lahtikistud või opereerimist ootav arvuti. Selgub pikk arvuti ajalugu ning siis saabki sisemust uurida. Igaühel on võimalus võtta arvuti täiesti lahti ilma ühegi ebasoodsa järelmõjuta! Kõik küsimused leiavad vastuse ning tunni lõpuks teavad õpilased paljugi rohkem kui enne. Peamiselt ikka seda, et arvutikasti sees on kassid.

Järgmine kool juba homme ning päris lähedal: Lähte Ühisgümnaasium!