"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

reede, 27. september 2013

Sisukas päev toredas Mustvee Gümnaasiumis

Vaiksed Peipsi järve tuuled puhusid, ning noored nohikud jõudsid oma ratastega Mustvee Gümnaasiumi kooliõuele juba varakult. Korraks vaadati ringi, ning peatselt alustati sättimist.

Läbi viidi 2 tarkvara ja 2 riistvara laborit. Keset saali oli suurel ekraanil väljas GTA V, mille mängimise järjekord tekkis kiirelt. Lisaks oli suur huvi demoseadmete juures uudistajatel, kus ükski seade ei saanud kaua istuda laual, kui juba huvilised olid selle haaranud. Puudust polnud Kinectist, ning selle ees sirutamisest.

Lisaks esialgu ühinenud 6.-12. klassidele lisandusid hiljem veel nooremad lapsed, kes uudistasid sama innukalt kui vanemad õpilased. Noored korraldajad pidid tegema 10 minutilise söögipausi, mis tähendas ajutist uste sulgemist saali. Kui tuldi tagasi, olid õpilased juba ootushimuga ukse juures ootamas.

Noored nohikud muidugi otsisid ülesse ka direktori ning tegid väikese intervjuu. Direktoril oli igati hea meel meie külaskäigu üle. Nad olid eriti rõõmsad, et taoline projekt nende kooli jõudis, kuna olles üpris kauge ja väike kool, siis eriti palju suuri projekti nendeni ei jõua kahjuks. Kuid meie nohikute jaoks ei ole ükski kool liiga kauge või väike. Tuleme kohale igasse Eesti nurka ja toome lastele väärtuslikke IT teadmisi :)

Päev lõppes põneva viktoriiniga, kus testiti kui tähelepanelikult õpilased laborites olid ja kiires küsimuste ning vastuste ringis jagati usinamatele välja auhindu. Auhinde oli palju, kuid sama palju oli ka küsimusi ning lõbusaid noori.

Mustvees oli meil tore aeg ning koolile jäi mälestuseks jäetud ka ajaline kink ja sügisesse sobilikult vihmavari :)

Mõnus koolipere päeva alguses sissejuhatust kuulamas

Riistvara labor


Magnetiline induktsiooni põhimõte ja muud huvitavat


Tarkvara labor


Olemas oli ka uus GTA V

GTA V toob poistele naeratuse näole

Tüdrukud demolaua juures seadmeid uudistamas

Tutvutakse arvuti  võimalustega

Microsoft Surface Pro ja tubli riistvaralabori läbiviija
Kõik laborite läbijad saavad ilusad
käsitsi kirjutatud diplomid

Geeksid hoole ja armastusega
diplomeid vorpimas

Demoseadmed pakuvad rõõmu kõigile

Õpilased kogunenud Xboxi ümber

Xboxile on huvi suur

Olemas on ka õhupallid

Kui tagasiside leht ilusti ära täita, siis osaled tuuri lõpus auhinnaloosis

Xboxi võistlus käis bowlingu peale


Tubli Xbox võistluse teise koha omanik


Xboxi võistluse võitja


Xboxi võistluse esikolmik :
1. Timo-Martti Järv
2. Avely Tamm
3. Erik Tarelkin

Nohikud jätavad ka koolile tänutäheks mõne meene


Nägemiseni Mustvee Gümnaasiumist :)

neljapäev, 26. september 2013

Töökad tegevused Valgas

Ilusal sügisesel neljapäeva varahommikul keerlesid meie rattad Valga poole, et minna külla sealsetele toredatele õpilastele. Peale väikest ekslemist jõudsime lõpuks ka koolimajja kohale ja äge päev seal võis alata.

Läbi sai viidud 4 tarkvara laborit ja 4 riistvara laborit. Lisaks olid terve päeva katsumiseks ja uudistamiseks väljas mitu lauatäit uhkeid demoseadmeid. Samuti sai Kinecti ees jalga keerutada ja ka uus GTA V ära proovida.

Tarkvara laboris rääkisime Windowsist ja Office't. Tutvustasime Windows 8 nippe ja trikke koos Windows 8.1 uuendusega, samuti sai läbi käidud XP toe kadumine(millal see juhtub ja mis saaks edasi?). Tutvustatud sai ka Word/Excel/Powerpoint/Outlook(2013). Mis uuendused seal on võrreldes 2010-ga, mis paremaks muudetud ja miks üldse kasutada 2013. Sealt teema pealt sai mindud üle sujuvalt SkyDrive-i peale, kus demona sai näidatud Office 2013 ja SkyDrive-i sidumist, kuidas redigeerida faile ja miks üldse SkyDrive hea on. Vastatud sai ka hulga küsimustele, mida labori ajal esitati.

Päeva lõpetas Xboxi võistlus, kus selgitati välja kõige paremad tantsulõvid. Esikolmik tuli lõppkokkuvõttes järgnev:
1. Cathlin Rennu
2. Kristiina Lillepea
3. Aveli Tättar

Nii Põltsamaal ja Valgas käis kokku laboritest läbi umbes 200 õpilast. Koos teiste demoseadmete uudistajatega ja Xboxi huvilistega käis meie juurest läbi umbes 500 tublit õpilast ja ka kooli õpetajad ning direktorid.










kolmapäev, 25. september 2013

Põltsamaa külastus oli teguderikas, ning täis rõõmsaid õpilasi

Mõtted erksad lühikesest unest ning hoog ürituse ratastel sees, liikusid meie elurikkad noored Põltsamaa Ühisgümnaasiumisse.

Saabusime Põltsamaa Ühisgümnaasiumisse 8:30 paiku. Esialgu jäid silma gümnaasiumi rebased, kes olid ennast riietanud roosasse riietusse. Peale mõnda väikest ülesse sättimist algasid riistvara ja tarkvara laborid. Puudust ei tekkinud noortest osalistest ega ka nende huvitavatest küsimustest, lisaks lõid kaasa laboritega ka õpetajad. Vahepeal tuli meile külla ka kohalik meedia, kes intervjueeris korraldust.

Laborid edenesid edukalt, kuni järsku kostus tuletõrjehäire! Meie noorte õnneks oli tegemist õppusega. Olenemata, soetati sammud vaikselt õue jaheda ja värske õhu kätte. Peale mõnda aega õues seismist, lubati ürituse korraldajad tagasi soojade tehnoloogiliste seadmete juurde.

Päev võttis aina hoogu, ning kohale saabus ka ERR filmimeeskond, kes kohapeal tegid intervjuud ja filmisid kohapeal olevaid noori.

Lisaks tegid korraldajad väikse intervjuu direktoriga, ning saadi soojalt jätta hüvasti Põltsamaa Ühisgümnaasiumiga. Jätsime endast väikese mälestuse kohapeale, mis peaks ajale vastu pidama. Meil oli igati tore, ning usume et nautisite antud sündmust sama palju kui meie.

Kuid nüüd peavad nohikud ratastel asjad kokku pakkima, ning liikuma edasi uude asupunkti.

Järgmine peatus, Valga Gümnaasium!


Nohikud värske õhu käes- haruldane juhus :)

Rebane oma loomulikus karvas

Veetlev nohik korraldamas ülesandeid

Peakorraldaja Ulf ERRile intervjuud andmas

Kinecti võistluse võitja, 4B klassi õpilane- Mathias Orav

Väike ajaline kink koolile

"Geeks on Wheels" meeskond

"Nohikud ratastel" on taas hoos ja kohal Põltsamaa Ühisgmnaasiumis

Taaskord on "Geeks on Wheels" projekti rattad hoo sisse saanud ja sarnaselt eelmise aastaga kavas külastada kuute kooli üle Eesti. Seekordne üritus on ka väikese lisaga, kuna läheme kohale ka Hiiumaale ja Saaremaale.

Plaan on järgnev:
25. september - Põltsamaa Ühisgümnaasium
26. september - Valga Gümnaasium
27. september - Mustvee Gümnaasium
30. september - Kärdla Ühisgümnaasium
01. oktoober - Orissaare Gümnaasium
02. oktoober - Lihula Gümnaasium

Päev algas varahommikul, kui nohikud juba enne päikesetõusu erksalt voodist välja hüppasid ja Jõgevamaa poole teele asusid. Eelneval õhtul käis muidugi planeerimine ja ettevalmistus hiliste õhtutundideni ja uneaega tuli paari tunni ringis. Kuid vähene uni meie nohikuid muidugi ei peata :)



Põltsamaa Ühisgümnaasiumis saime toreda vastuvõtu osaliseks ja peale asjade üles seadmist oligi juba aega teha päevale sissejuhatus. Edasi lükati paralleelselt käima riistvara ja tarkvara laborid kuhu kõik huvilised oodatud olid.