"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

reede, 18. jaanuar 2013

Jõgeva Ühisgümnaasiumis

Pildimaterjali Jõgevast :)

Sissejuhatus

Pimedas ruumis, palju rahvast...


Ace!!

Ready to fight!?

Kaitse on parim rünnak

Rahvas tungib sisse :)

Ooo, Hay!

Win8/office labor

Touchscreen :)

Ka Geeksid peavad sööma. Tänan hea toidu eest!

Ei ole lolli küsimust, on ainult Ando peavalu....

Supreme Champion:Marilin Kuusk
Worthy Adversary:Aina Riisalu
Maybe Next Time:Anna-Krete Karv

Viimased mängud, kiire pakkimine ja Geeksid saavad oma väljateenitud 2 päevase puhkuse :)

Puhja Gümnaasiumi kokkuvõte

Päev Puhjas oli asjalik ja sisutihe. Tegevus toimus lausa kolmes erinevas ruumis. Ühes ruumis said huvilised osa võtta riistvara laborist ja tutvuda sellega mis arvuti sees toimub. Lisaks arvuti sisemusele jagati ka huvitavaid ja kasulikke teadmisi ka teiste seadmete kohta (mälupulgad, kõvakettad jne).

Aulas toimus Windows 8 ja Office 2013 tutvustus. Kõik said oma silmaga näha milline see uus Windows 8 välja näeb ja kuidas seda kasutada, lisaks nippe-trikke efektiivsemaks tegutsemiseks. Samuti sai näha uue Office 2013 võimalusi ja kuidas see nii referaatide kujundamise kui ka graafikute joonistamise lihtsamaks teeb.

Pärastlõunal hakkas pihta Kinecti võistlus, kus kõik soovijaid said näidata enda oskusi tantsumängus. Võistlus oli osalejaterohke ja meeleolukas. Peale pikka heitlust selgusid parimad ja said ka vääriliselt tasustatud.

Peale pikka ja mahukat päeva pakkisime asjad kokku ja suundusime tagasi Tartu poole umbes kella 5 ajal õhtul, et koguda energiat ja valmistuda ette järgmiseks põnevaks päevaks Jõgevas.

Hiljem lisame ka video :)

Õnnelikud võitjad

neljapäev, 17. jaanuar 2013

Puhjas lähevad asjad edukalt

Kinecti võistlus täieshoos käimas, mis annab aega tagasi mõelda Toreda päeva peale :)

Error 404

Riistvara tund

Win 8 ja Office 8

Õpilased tehnikat uurimas

Huvi seadmete vastu on suur

Kuidas sellega facebooki saab minna??

Näpud külge tehnikale

Ando ja pentium 4 

Puhja Gümnaasiumi hommik

Kätte on jõudnud meie põneva reisi teine päev ja oleme kohal toredas Tartumaal asuvas Puhja Gümnaasiumis. Vastuvõtt on soe, inimesed lahked ja abivalmid ning õpilastel huvi meie tegevuse vastu suur.

Käsil on hommikused tegevused - asjade lahti pakkimine ja üles seadmine ning viimased ettevalmistused. Varsti pääsevad õpilased tundidest ka meie juurde ja tegevus lähebki lahti :)

Teeme päeva jooksul ka jooksvalt pilte ning videosid ja paneme siia vastavalt võimalustele üles, nii et hoidke blogil koguaeg silm peal. Kõige lihtsam ja mugavam on blogi jälgida kui lisad ennast lehekülje allääres e-postiga blogi järgijaks. Siis saabuvad kõik uuendused sulle postkasti ja ei jää ükski põnev uudis kahe silma vahele :)

Lisaks kokkuvõttev videoklipp Rakvere Gümnaasiumi külastusest : http://www.youtube.com/watch?v=dDr16ZQfpME

Kooli ette jõudmine

Ja siin ta ongi, Puhja Gümnaasium

kolmapäev, 16. jaanuar 2013

Rakvere esimene pildimaterjal

Oleme mõnda aega olnud juba Rakvere Gümnaasiumis ning selgub, et huvi inimestel on väga suur kogu ürituse vastu. Lisaks on meil ka olemas kajastus Virumaa Teatajas, kuhu tuleb väikene tutvustus meie ürituse kohta.

Kuna teksti seekord on suhteliselt vähe, siis lisan pigem pilte ning näitan millega me tegeleme siin kohapeal.
Geekmobiilid Rakvere Gümnaasiumi ees


Punane Geekmobiil ennast näitamas

Geekmobiilid kõrvuti

Noored IT huvilised tahvelarvutitega tutvumas

Ando annab tundi

Õpilased arvuti sisemusega tutvumas

Ulf tehnikat näitamas

Madis seletamas mis arvuti sisemuses toimub

Must Geekmobiil ka ennast näitamas

Esimese päeva kokkuvõttev video


Rakvere Ühisgümnaasiumi päeva hommik

Alustasime just oma retke esimest päeva. Suundume Rakvere poole, motivatsioon kõrge ja siht silme ees =)

Plaani kohaselt peaksime jõudma Rakvere Ühisgümnaasiumisse hiljemalt 9'ks ning esimesed huvilised tulevad juba 10:20 uudistama. Peale väikest sissejuhatust tutvustame neile lähemalt Win8't, Office 2013 tarkvara ja kaasas olevat tehnikat.

Päeva jooksul on huvilistel võimalus ka Kinectiga mängida ning ise telefonidele ja uutele tahvelarvuti/sülearvuti hübriididele käed külge panna.

Jooksvalt lisame siia pilte ja videosid oma retkest, hoidke silmad ja kõrvad lahti ;)

teisipäev, 15. jaanuar 2013

Reis üle Eesti

"Geeks on Wheels" on projekt, mille eesmärk on tutvustada noortele uusi tehnoloogiaid ning õpetada neid kasutama. Peamine rõhk on uutel Microsoft Windows 8/Windows Phone 8 operatsioonisüsteemidel ja seadmetel.

Ürituse viime läbi kuues koolis üle Eesti. Keskendume väiksemate asulate koolidele, kuna nendel õpilastel on suurte linnadega võrreldes vähem võimalusi uute tehnoloogiatega kokkupuuteks. On nii mitmeidki noori, keda huvitab IT, kuid kuna nad pole suurlinnas, siis puudub võimalus infot saada. Tahame innustada noori rohkem infotehnoloogia maailmast osa võtma ja näidata neile mis võimalused selleks on.

Sihtgrupiks on klassid 6-12, kuid osa võivad võtta kõik (kaasa arvatud algkooli lapsed, emad ja isad, ning ka vanavanemad). Igas koolis veedame terve päeva ning selle päeva vältel korraldame erinevaid võistlusi ning jagame auhindu. Lisaks tutvustame uusimaid nutitelefone, tahvelarvuteid ja sülearvuteid. Samuti saab aimu mida kujutavad endast Office 2013, Office 365, Skype, Dreamspark, Microsoft Partnertudengid ja MUG.ee

Millal ja kus koolis meid näha saab:
16. Jaanuar – Rakvere Gümnaasium
17. Jaanuar –  Puhja Gümnaasium
18. Jaanuar – Jõgeva Ühisgümnaasium
21. Jaanuar – Haapsalu Kutsehariduskeskus
22. Jaanuar – Vändra Gümnaasium
23. Jaanuar – Türi Ühisgümnaasium

Same thing in english:
Geeks on Wheels is a project that aims to introduce new technologies to young people and teach them how to use it. The main focus is on new Microsoft Windows 8 and Windows Phone 8 operating systems ja devices.

The event is being held in 6 schools all over Estonia. We're focusing mostly on schools in smaller cities, since the students there have less opportunities to get to know new technology than students in larger city schools. We want to inspire young people to take part more in the information technology world by showing them different opportunities to do so.

Focus group is 6-12 grade , but everyone can participate (including elementary kids, moms and dads, and also grandparents). We will spend a whole day in every school, doing competitions and giving out prizes. In additon we will introduce the newest smartphones, tablets ja laptops. You will also get to know what are Office 2013, Office 365, Skype, Dreamspark, Microsoft Student Partners and MUG.ee

When and where you can meet us:
16. Jaanuar – Rakvere Gymnasium
17. Jaanuar –  Puhja Gymnasium
18. Jaanuar – Jõgeva Joint Gymnasium
21. Jaanuar – Haapsalu Vocational Education Center
22. Jaanuar – Vändra Gymnasium
23. Jaanuar – Türi Joint Gymnasium