"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

teisipäev, 4. aprill 2017

Tarvastu Gümnaasium

Uut nädalat alustasime uue energiaga Tarvastu Gümnaasiumis. Tarvastu Gümnaasium tervitas meid väga omanäolise koolimajaga, kust ei puudunud "Öökulli tervisetee", discgolfi rada ja rollimänguklubi.

Selle päeva lemmikumaks sai tarkvara ja turvalisuse labor ning ühtlasi saime esimest korda läbi viia ka õpetajate laborit. Väga suur osa lastest kirjutas meile tagasisideks, et said ohtralt uusi teadmisi enese internetis kaitsmise teemal. Õpetajad kiitsid laboritegijaid vajaliku info huvitava esituse eest ning mitmed neist kirjutasid labori ajal enesele märkmeidki üles.

Peale koolitunde said nohikud samuti rollimänguklubisse vastu võetud ja rüütliks löödud ning peagi möllasid osad meist lastega õues muruplatsil omatehtud mõõkade ja kilpidega.

Turba Kool

Turbas oli äärmiselt vahva koolipere - mitmed õpetajad tantsisid ka aulas Xboxiga lastega kaasa ja lapsed pakkusid, et viivad ratastel nohikud Turba peale jalutama.

Turba Koolis oli üheks lemmikuks programmeerimise labor. Lapsed said võistelda code.org Minecrafti progemises ning auhindadeks jagati StartIT nutikindaid, Helmese märkmikke ja nänni ja muud. Isegi õpetajad olid programmeerimisest sillas - kõik õpetajad tegid laborit kaasa. Kuulsime neilt veel hiljemgi kiidusõnu ja vaimustust selle üle, et nad olid programmeerimise ülesannetega hakkama saanud.

Vääna Mõisakool

Nohikud said tuuri teisel päeval nautida ehtsa mõisa võlusid - kitsad koridorid, restaureeritud vanaaegne kujundus ja kõrgete kahepoolsete ustega klassiruumid.

Teise päeva populaarseimaks laboriks kujunes kahtlemata riistvaralabor. Seal said lapsed kätt proovida klaviatuuri kokkupanekus ja kuulda, mida huvitavat teevad arvutikasti sees emaplaat, kõvaketas, mälu, toiteplokk ja muud vajalikud jupid. Viimaks tegime väikese viktoriini, kus lapsed said laborijuhendaja osutatud elementi arvata. Küll sai toiteplokist kord kaamera ja siis voolik, seega nalja sai küllaga.