"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

kolmapäev, 2. oktoober 2013

Ringreisi viimane päev

Lihula Gümnaasium võttis meid väga hästi vastu. Meie käsutusse anti kolmanda korruse mõnus aula ja kaks klassiruumi, kuhu seadsime üles laborid ning demolauad ja Xboxid. Väga mõnus üllatus oli koolimajja sisse astudes näha fuajees vesiroosidega purskaevu ja selle kõrval kõrguvat palmi. Kohe näha, et seal õpivad/töötavad väga mõnusad inimesed ja väga tore algus meie päevale seal. Aulas oli isegi üleval diskopall, mis oli küll omajagu päevi näinud juba ja võib ainult oletada kui paljude toredate koosviibimiste tunnistajaks ta seal olnud on :)

Lihula koolist ei puudu ei palmiga purskaev ....

.. ega ka diskokuul

Niipea kui pääsesime koolimajja, asusime hoolega asju üles sättima, et peatselt saabuvat koolipere võimalikult toredalt vastu võtta. Lahti keriti roll-upid, kohale veeretati demolauad ja üles seati kohad auhindade ning fänninänni jaoks.

Nohik Madis omas elemendis

Nii see käib

Eraldi laud on meil ka kõigi tagasiside täitjate vahel välja loositavate auhindade ja muu toreda fänninänni jaoks.

Ootame kõigilt osalejatelt tagasisidet

Välja jagatakse nii suuri kui
ka väikseid auhindu

Tarkvara labor läks nagu alati väga hästi. Seekord kuhjati esitaja küsimustega nii üle, et ta ei jõudnud kõigile vastata. Riistvara labor istus tarkvara labori kandadel seekord ning nagu alati käib kahe labori vahel tihe rebimine, et kumb on populaarsem.

Xboxid ei jää hetkekski üksi

Xboxis toodi tungival soovil välja Guitar Hero. Samas nähti seni kõige suuremat Dance Central 3 skoori.

Erisoovil toodi välja ka Guitar Hero

Xbxox Kinectiga mängimine pakub kõigile rõõmu

Xboxi võistluse nimekiri on
juba päris pikk

GTA V pakub jätkuvalt heameelt

Õpilased olid väga abivalmis ja soovisid aidata korraldus meeskonda iga pisima asjaga. Küsiti palju küsimusi ja nii mõnigi küsimus tõi higimulli otsaette.

Õpilased on demoseadmetest väga huvitatud

Nokia vs Nokia

Seadmeid uudistamas

Ka seekord viisime läbi põneva minimängu, kus osalejad said oma osavust demostreerida nutiseadmete abil erinevaid ülesandeid täites. Muidugi ei jäänud kõige osavamad tühjade kätega.

Põnev vahemäng toob naeratuse näole

Õpilased hoos ülesandeid lahendamas

Saaremaa praam ja varahommik Lihulas


Äratuskell helises taaskord juba ammu enne päikesetõusu ja usinad nohikud asusid teele mandrile.

Sellised on nohikud pimedas

Praami ootamas


Peale kiiret praamisõitu olimegi tagasi maismaal ning tublisti tunnike varem kooli ees kohal.


Viimaste päevade kiireim praamisõit

Pole paha

Ootame huviga mida tänane päev kaasa toob :) Kindlasti saab Lihula koolis olema põnev ja sisutihe ning kohtume väga paljude ägedate õpilastega.

Geekmobiilid Lihula kooli eest poosetamas

teisipäev, 1. oktoober 2013

Põnev päev Orissaare Gümnaasiumis jätkub

Orisaare demonurk ja Xboxi mängunurgake avas oma uksed juba varakult, ning väikse kinecti mänguga alustasid nii mõnedki lapsed oma koolipäeva. Pärast sissejuhatust, räägiti lastele ka kinecti põhimõttest ning uuriti mis konsoole keegi kodus ise kasutab.

Päeva tarbeks olid noored jagatud 3 gruppi. Ühed olid riistvara laborid, teised tarkvara laboris ning kolmandad nautisid Kinecti ja demoseadmeid. Kasulikud teadmised ja meelelahutus käsikäes. Ei olnud puudus ka aktiivsetest küsijatest.

Tubli õpetaja Madis tarkvara laboris

Kuulatakse huviga

Usinad nohikud kirjutavad kõigile
laborilistele ka diplomid

Õpilased laborite vahepeal lõõgastumas

Laste uudishimu seadmete vastu oli suur. Suudeti läbikäia seadmete kõik nurgad, ning avastada seadmete tarkvara ja riistvara parimad küljed. Märgati ka Demonurga vastutaja katkist S4-ja, ning uuriti mis me sellega tegime.

Aaahhhh MacBook!

Tegelt pole hullu midagi, kõik on tore

Demoseadmed

Tore näha rõõmsaid lapsi

Sõbrannad demolaua juures
  
Uus Nokia 1020 tõmbab huvilisi
Lõuna paiku viidi läbi ka äge paarismäng, kus tuli oma osavust ja leidlikust demonstreerida nutiseadme kasutamise abil. Õpilased olid oodatult nupukad ja ei läinud kaua aega, et ülesanne lahendatud sai :)

Korraldasime seadmete tundmise võistluse, kus paarikaupa reastatult otsiti demoseadmetest vastust küsimusele "Mis hiire pani Microsoft välja kõigi tagasisidele vastanutute vahele?". Ei läinud paari minutitki kui iPhone 5e omanud sõpradest koosnev paar karjus välja "Microsoft Wedge Touch Mouse" . Vastus oli pildistatud iga seadme pildikausta/äppi. Õige vastuse eest teeninisid nad mõnusa meene Geekside poolt.

"Kus on hiir ja mis ta nimi on?"

Järgnevad paar tundi oli lastel võimalik kirja panna ja harjutada end Xboxi võistluse jaoks, mis peagi terve ruumi enda alla hõlmas.

Võistlus hakkas lastele oodatust teistmoodi. Harjutati GTA-s inimeste ülesõitmist, Dance Centralist Justin Bieberi laulu järgi tantsimist ja Kinect Sportsis suuskade laskumist. Võistlus tuli siiski aga vähe tubastemas tingimustes. Tegemist oli Kinect Sportsi mini-mänguga "Pin Rush".

Varasem rekord Valga koolipoolt löödi kiirelt ning tänaseks päevaks on Pin Rushi rekordiks 327 kurikat.

Tublid Xboxi võistlejad said autasustatud

Nagu ikka, õnnitlesime tuuripäeva lõppedes parimaid, ning kontrollisime õpilastelt, kas nad ikka panid laborites ka tähele. Kiire käerektsiooni ja taibuka peaga said nii mõnedki õpilased endale huvitavaid meeneid meie sponsorite poolt. Küsimused olid riistvara laborist näiteks "Milliseid seadmeid saab paigaldada PCI pesadesse?" ja tarkvara laborist "Kui kiiresti on võimalik arvutile paigaldada Windows 8?".

"Millega ei tohi arvutit puhastada?"

"Kui kiiresti on võimalik paigaldada Windows 8?"

Kiired vastajad ei jäänud tühjade kätega

Lastele oli võimalus ka pärast võistlust Xboxiga edasi mängida.

Ega ainult Eesti mees ei ole tantsulõvi

Enne geekide sleep mode minekut, korraldasime me 2le 4-st koosnevale naiskonnale nobedate näppude vooru, kus panime testiks nende nupukuse ja teadmise klaviatuurist.  Tüdrukute nupp ja nobedust pandi testiks, nii mõnegi arust " kiviaja" klaviatuuri taga, kus olid olemas nupud, millest lapsed polnud enne kuulnud, ega näinud. Üksikute vigadega saadi klaviatuurid kokku, ning taaskord tänasime osavõtjaid toredate meenetega.

Osavate näppude ring

Osavate näppude vooru võitjad

Klaviatuurivõistluse auhinnaline teine koht

Õpilaste tagasiside oli igati väga tore ja hea. Unistuste arvutitundides tahetakse õppida veebilehtede kujundamist ja programmeerimist. Tulevikuseadmetelt oodatakse 3D liideseid ja hologramme.

Homme suundume oma selle tuuri viimasesse kooli, Lihula Gümnaasiumisse :)

Kohalik meedia on meil
igapäevane külaline

MUG.ee ja Windows 8  on parim kooslus

Tere tulemast Saaremaa

Tänane päev möödub meil Orissaare Gümnaasiumi lõbusate ja usinate noorte seas. Öö möödus meil kohalikus hostelis ja hommikul peale mõnusat hommikusööki ning asjade autosse laadimist asuti pikale teekonnale koolimaja poole. Sõita tuli lausa mitusada meetrit enne kui lõbusad nohikud kohale jõudsid. Muidugi olid mõned meist väga kanged ja jalutasid terve tee koolini.

Kohapeal ootas meid juba tore vastuvõtt ja peale asjade üles seadmist võis päeva sissejuhatusega avatuks lugeda. Kool oli väga vastutulelik ja meie käsutusse anti ligi 100 õpilast klassidest 6-12. Järgemööda läbiti riistvara ja tarkvara laborid ning puudust ei tulnud ka Xboxiga tegelemisest.

Koolipere kogunenud  sissejuhatuseks

Sissejuhatus

Nohikud koolipere ees

Riistvara labor

Mis telefoniga on tegu?

Ei tea kes helistab

Riistvara laboris on huvilisi nii palju, et peab
isegi aknalaual istuma

Auhinnaloosiks ja ka niisama jagamiseks on
väljas palju mõnusaid auhindu

Rahval on huvi suur

Õpilased uut GTA V proovimas

Xboxiga mängimise saab igaüks ära proovida