"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

laupäev, 27. september 2014

Kehtna Põhikool

Tere,

Minu nimi on Liisi ning olen tuuril juba teist korda. Mina vastutan selle eest, et tuur toimuks - sponsoritega ja koolidega suhtlemine ning meeskonna kordineerimine on minu vastutada.

Täna käisime Kehtna põhikoolis, kus meid võeti vastu väga sooja südamega. Kehtna on üks väiksemaid koole, mida selle tuuri juures külastame ning seda oli kohe näha ka seal olles. Koolimaja oli väiksem, lapsed olid alguses natukene tagasihoidlikumad  - päeva peale saime ikkagi kõik ka tantsima.

Meeskonna tööst oli näha, et kõigil on oma rollid ja ülesanded juba teada. Ettevalmistamine käis väga kiirelt ning olime valmis juba enne tundide algust. Samas päeva edenedes said kõik 12 nohikut aru, et on juba tuuri kolmas päev ning väsimus hakkab märku andma. Nii et nädalavahetusel kosume ennast ja esmaspäeval oleme energiat täis.

Siis teeme blogipostituse juba Elvast :)
Liisi

neljapäev, 25. september 2014

Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasium

Tere!
Minu nimi on Mihkel ja ma olen Geeks on Wheels'i tuuril juba teist korda. Mina  viin koos Lauriga läbi riistvara laborit. Täna hommikul ootasime ootasime õpilasi juba varakult Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumis ja nii mõnigi sai juba mänguhoo enne esimese tunni algust Xbox'iga mängides sisse. 
Programm hakkas ametlikult pihta kell 8:15, kui koolikell selleks märguande andis, ja hetk pärast kiiret meeskonna tutvustust õpilasperele alustasimegi siis laboritega. Laboris me tutvustame arvuti detaile lähemalt ja uurime, kuidas nad toimivad ja kus nad paiknevad. 
Kuna klassid olid peadearvult suuremad kui Kundas, siis oli alguses veidi keerulisem õpilaste tähelepanu koondada, kuid hiljem läks jutt ladusamaks ja niimõnigi õpilane näitas üles huvi teema vastu ja küsis mõne detaili juures lisaks. 
Peale selle tutvustasime veidi lähemalt ka arvuti protsessori tööpõhimõtteid gümnasistidele, mis võttis kohati klassiruumi korraks vaiksemaks, sest kui kõigest muust oldi mingil määral juba varem teadlik, siis see oli kõigi jaoks uus informatsioon ja peale selle üldsegi mitte nii kergesti mõistetav. Aga nagu öeldakse "alguses ei saa vedama ja lõpus ei saa pidama", siis oli meilgi Lauriga mitmel korral järsk avastus, et aeg on otsa saanud ja tuleb kuidagi korralik lõpetus laborile anda.
Võrreldes Kundaga olid õpilased veidi tagasihoidlikumad, kuid see võib vabalt tuleneda ka asjaolust, et klassis oli korraga rohkem õpilasi ja ei olnud võimalik teha nii, et kõik saaksid ümber ühe laua koguneda. Kõige lõbusam oli minu arvates 11. klassiga, kellega sai koos isegi nalja heidetud ja kes näitasid kohati rohkem huvi üles kui teised ja vabalt ka kommenteerisid ja küsisid koha pealt. See muutis õhkkonda palju vabamaks ja oli lihtsam selgitada erinevaid asju.
Minu arvates olid laborid täna paremad oma sisu poolest. Oli juba Kunda Ühisgümnaasiumis juba saadud tunda täpsemalt, mida labori läbiviimine endast kujutab. Nimelt kuigi olin kaasas ka eelmine tuur, siis laborit ma tol korral läbi ei viinud, vaid vastutasin demoseadmete eest saalis.
Nüüd õhtuks oleme jõudnud Kehtnasse Varjula hostelisse. Praeguseks tegeleb nii mõnigi veel Geeks on Wheels'i tuuri jagamisega ja uute artiklite kirjutamisega, kuid samas on paljudel meist ka veel koolitöid vaja teha kõige selle kõrvalt.
Olgugi, et on alles tuuri teine päev, olen praegu väga rahul ja kindel, et see kõik on seda vaeva väärt.
Mihkel

kolmapäev, 24. september 2014

Kunda Ühisgümnaasium

Tere!
Minu nimi on Pille-Riin ja ma olen esimest korda Geeks On Wheels´il. Ma esitan õpilastele tarkvaralaborit koos Andresega. Täna oli meie esimene laborite päev. Hommik hakkas varakult kui juba kell 6 tuled põlema pandi ja liikuma hakati.

Kuna ma ise pole just eriline hommiku inimene, siis hommik oli raske. Õnneks läks uni üsna ruttu  elevuse pärast üle. Jõudsime Kundasse kohale kella üheksa paiku. Esimene labor oli kell 9.50. Planeeritud päev oli suhteliselt lihtne, kuna tuli anda ainult neli tundi. Tundus hea lihtne päev, kuid juba neljandaks tunniks oli keel pehme ja sõnad ei tahtnud korralikult suust välja tulla.

Parim labori hetk oli kui 7nda klassi õpilane teatas järsku, et ka temal oli rate.ee kui ta oli kuue aastane.  Kunda Ühisgümnaasium oli üldse täis entusiastlike ja aktiivseid noori. Eriti aktiivsed olid 4-6 klassi õpilased, kes ei kahjuks ei saanud osaleda laborites, kuid olid väga aldis vastama kõigile arvuti küsimustele , et võita auhindu. Lausa nii aldis, et kui küsisin naljaküsimuseks oma vanust pakuti mulle 28. aastat. Kuna mu näoilmest oli ilmselgelt näha, et ma šokis siis järgmine vastus oli 16. aastat. Nii, et ma ei suudagi nii otsustada, kas olla meelitatud või mitte. 

Tänased laborid õnnestusid isegi hästi, esimesega koperdasime natuke, kuid lõpuks oli asi juba üsna käpas. Pärast Xboxi võistlust pakkisime asjad kokku ja läbi hesburgeri kimasime Palamusele, kus me praegu ennast sisse seame. Hetkel on kõik omas nurgas ja tegelevad, kas artiklite, tagasisidelehtede või oma koduste ülesannetega.

Tsjauksplauks.
Pille-Riin