"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

reede, 25. september 2015

Järvakandi

 Nohikud jõudsid taas mandrile! Järvakandi Kool ootas nohikuid pikisilmi ning terve koolipäev sai tihedalt sisustatud.

Programmeerimise labor võib kõlada päris hirmuäratavalt: kilomeetrite viisi koodiridu ning igavad tunnid täis väsitavaid monotoonseid arvutiekraane. Ulf ja Mihkel leidsid tegevust igale vanuseastmele ja lapsi pidi sõna otseses mõttes klassist välja tirima. Kõige pisematega ehitati legoroboteid ning anti kiire edasiliikumise käsurida. Veidi vanematega jõuti kaugemale: lisati andureid ning keerulisemaid käske. Kõige vanematele tutvustati Raspberry't. Päeva lõpuks selgus, et kõige rohkem meeldis enamustele just programmeerimise labor.


Nüüd on väike puhkusehetk, sest kuigi nohikud on entusiasmi täis, ei toimu koolides nädalavahetuseti õpitööd. Seega kohtume juba paari päeva pärast ning siis juba Parksepa Keskkoolis!

neljapäev, 24. september 2015

Saarel



Hei-hoo, hei-hoo, käib töö ja lõbu koos! Siin kaunis Saare maakonnas on huvituhinat tunda. Keldrikorruse klassiruumis oli uni magus. Hommikul ehmatus nii mõnigi vara koolijõudnud koolijüts kui mõni nohik hambaid pesema läks. Vastuvõtt oli väga soe.

Järjekord on jõudnud tarkvara labori põhjalikuma kirjelduseni. Röstrite ning pesumasinate sarnasust telefonide ning arvutitega seletati lühidalt, kuid paikapanevalt. Vanemate noorte laboris räägiti programmeerimisest ning telefonide värskendamise tähtsusest. Tõestati ära üldkasutatavate lehekülgede andmete ära kasutamise skeem reklaami jaoks. Koos planeeriti OneNote'i kaasabil klassiõhtu.

Nüüd on seltskond teel taas mandri poole. Järgmiseks on Järvakandi Kool!
  

kolmapäev, 23. september 2015

Alaku sügis aka Nohikud alustavad Keila Koolist

Tervitusi taas Nohikutelt! 

Oleme jälle tuuritamas ning seekord rändame tõesti igas Eesti otsas. Täna olime Keila Koolis ning homme juba Kuressaare Gümnaasiumis. Reedel võib meid leida Järvakandi Koolis. Ka järgneval nädalal on nohikutel rattad all: esmaspäevast kolmapäevani tutvustame IT-teadmisi vastavalt Parksepa Keskkoolis, Lähte Ühisgümnaasiumis ja Jäneda Koolis.

Tänase postituse teema on X-box ning üldine melu aulas. Programm näeb ette kolme laboritöötuba (see tuur on programmeerimise, riistvara ja tarkvara praktilised loengud) ning tegevusi võimalikult suures rohkete pistikutega varustatud ruumis (tavaliselt mõistetakse selle kirjelduse all aulat). Kui antakse nohikutele suur ruum, siis tuleb see ju ometi vidinatega täita! Üks äär on täis nutiseadmeid, alates telefonidest lõpetades poole koolipingi suuruse nuhvliga. Teisel äärel asetses nännilaud, kust võimalik saada infot Facebooki- ja Instagramimängu kohta, lisaks veel hankida autasusid teadmiste näitamise eest. Nurka oli peidetud kõige suurema järjekorraga Oculus, prillid, millega näed virtuaalmaailma! Kõige rohkem ruumi hõlmas siiski tähttegevus tantsimine. Nimelt oli üles seatud X-box ning rahva meeleheaks tantsumängu peale. Kohati oli Keila Kooli niigi suur aula pilgeni täis jalga keerutavat noorsugu. Päeva lõpus toimus suurejooneline võistlus, kus osales pea 70 noort. Pärast higi, vaeva, naeru ja palju muid elevaid emotsioone selgus esikolmik, kes said ka oma soorituse eest tasutud.


Nohikute poolt sooritati kiirevakueerimise rekord, sest oli vaja jõuda praamile. See eesmärk sooritati hiilgavalt ning juba on peaaegu kõik siin Kuressaares järgmiste entusiastlike noorte jaoks valmis.