"Geeks on Wheels" on üritus, mille raames Microsofti Partnertudengid ja MUG.ee liikmed veerevad kohale Eesti erinevatesse koolidesse ning tutvustavad kõige uuemaid ja vingemaid tehnoloogiaid.

kolmapäev, 5. märts 2014

Geeks on Wheels on Eestis tuuritamas!

IT-tudengid tutvustavad väikekoolides uusimat tehnoloogiat

Täna alustavad projekti “Nohikud ratastel” raames kuus päeva kestvat kevadist Eesti ringsõitu IT-tudengid, kes tutvustavad väikelinnade koolides moodsat tehnoloogiat ja korraldavad harivaid koolitusi.

Kuues koolis viiakse läbi arvuteid tutvustavaid riist- ja tarkvaralaboreid ning näidatakse, mida kasulikku erineva tarkvaraga teha saab. “Õpilastele ja õpetajatele tutvustatakse uudseid tehnoloogilisi lahendusi ja vidinaid, õpetatakse lihtsamat programmeerimist ning vastatakse kõigile IT-ga seotud küsimustele. Kõige olulisem on aga see, et osalejad saavad seadmetele ka ise käe külge panna,” selgitas projekti üks korraldajatest Inna Sammel.

“Ennekõike on hariv ettevõtmine suunatud 6.-12. klasside õpilastele, aga ka õpetajatele ja lastevanematele, kes teema vastu huvi tunnevad. Lisaks kasutuskogemusele tahame näidata ka, mis on arvutite sees ja kuidas arvuteid hooldada”, rääkis Sammel.

Testimiseks pannakse välja erinevad nutitelefonid, süle- ja tahvelarvutid. Meelelahutust pakub Xbox Kinect mängukonsool, mis jälgib mängija kehaliigutusi ja kannab need edasi mängus tegutsevale tegelaskujule. Mänguoskusi saab proovile panna võistlustes, kus osavamaid ootavad auhinnad.

“Väikekoolidel on tehnilisi võimalusi tihti vähem kui suurtel linnakoolidel, kuid sealgi võib koolipinki nühkida mõni tulevane Steve Jobs või Bill Gates. Maailmapildi avardamine läbi praktiliste ülesannete võib tekitada süvendatud huvi infotehnoloogia vastu ja anda noortele mõtteid tuleviku elukutse valikul”, rääkis Leisi Keskkooli hoolekogu liige Inga Trei.

Kevadisel tuuril võib ratastel nohikuid kohata järgnevates koolides: Leisi Keskkool (05.03), Virtsu Kool (06.03), Viljandi Kesklinna Kool (07.03), Iisaku Gümnaasium (10.03), Haanja Kool (11.03) ja Võru Kesklinna Kool (12.03).

Nohikud ratastel (Geeks on Wheels) on Soomest alguse saanud Microsofti Partnertudengite algatus, mis toimus Eestis esimest korda 2013. aastal. Sel aastal plaanitakse algatust laiendada ka Lätti ja Leetu. Projekti aitavad läbi viia Microsoft Eesti, MTÜ Microsoft User Group Estonia ning United Motors koostöös teiste toetajatega.

Varasemate tuuride kohta leiab lisainfot kodulehelt http://mug.ee/geeks/ ning pildimaterjali http://1drv.ms/1gLnKyj.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar